« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegopieprz według uznaniasól według uznaniasok z cytryny 6 łyżek stołowychmuszatrda 1 łyżek stołowychkwaśna śmietana 150 gramówtwarożek 20% tłuszczu 250 gramówchrzan tarty 1 łyżek deserowychsok pomarańczowy 8 łyżek stołowychocet malinowy 3 łyżek stołowychboczek wędzony 150 gramówmięta 2 łyżek stołowychlubczyk 3 łyżek stołowychrzeżucha 4 łyżek stołowychnatka pietruszki 2 sztukrukola 50 gramówsałata dębolistna 1 sztukWykonanie:Wszystkie sałaty wraz z ziołami włożyć do salaterki i wymieszać. Boczek pokroić w kostkę, wytopić na suchej patelni. Ocet wymieszać z 3 łyżkami soku pomarańczowego i chrzanem, doprawić solą i pieprzem. Do sosu dodać boczek i polać sałatę.Twarożek wymieszać ze śmietaną, musztardą, sokiem z cytryny i resztą soku pomarańczowego, doprawić solą i pieprzem. Polać sałatkę.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaKuchnia HiszpańskaKuchnia WłoskaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: