Uwielbiam ziemniaki pod kazda postacia. To dosc proste danie przypadlo od razu wszystkim do gustu. Polecam!Dla 4 osob:800 g ziemniakow400 g serkatwarozkowego typu Almette250 g wedzonego lososia70 ml kwasnej smietanykoperek (Wzielam 2 lyzki suszonego) w sezonie peczek swiezego3 lyzki oliwy1 lyzka soku z cytrynysol, pieprzrukola do dekoracjiZiemniaki wyszorowac, przekroic na polowki, ulozyc na blasze wylozonej papierem do pieczenia przecieciem do gory. Posmarowac oliwa i posolic oraz posypac pieprzem. Piec w piekarniku w temperaturze 200°C ok. 30-35 minut. W tym czasie przygotowac paste lososiowa. Wedzonego lososia posiekac na kawalki, wymieszac ze smietana, koperkiem (siekanym lub suszonym) i twarozkiem. Dodac sok z cytryny i doprawic do smaku pieprzem i sola. Na ziemniaki nakladac paste i przybrac rukola. Paste mozna tez podac osobno i nakladac na ziemniaki wedle uznania.Przepis dodaje (rzutem na tasme ;) ) do akcji:Przepis z "Dobre Rady" Nr 02/2013