Wykonanie
W
skrócie: i zwyczajny omlet może wygladąć pięknie.Dziś chciałabym Wam podać przepis na rose di frittata czyli omlety w kształcie róż.Szybkie w wykonaniu i bardzo efektowne. Świetne jako przystawka lub aperitif, idealne na każdą okazję.Miękkie, puszyste i delikatne, gotowane w piecu są również lżejsze niż klasyczna frittata.Róże są piękne, wspaniałe na przyjęcie w gronie przyjaciół.Zapraszam ;-)

Składniki na 6 róż:5
jajek135 g
sera Emmental100 ml
śmietany1 łyżeczka
musztardysól i
pieprz do smakuforma silikonowa w kształcie róż6 plastrów
szynki parmeńskiejrukolaPrzygotowanie:Trzemy Ementaler na tarce o małych oczkach.W misce mieszamy
jajka trzepaczką.Dodajemy
śmietanę i doprawiamy
solą.Dodajemy Ementaler i
musztardę.Wlewamy mieszaninę do formy silikonowej w kształcie róż.Pieczemy pół godziny w temperaturze 180 °C.Jeszcze gorące przecinamy na pół, przekładamy
szynką parmeńską i
rukolą.Podajemy na ciepło !Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)