Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 4 sztuk
fasola konserwowa 250 gramów
olej 2 łyżek stołowych
mięso mielone mieszane 150 gramów
keczup 2 łyżek stołowych
chili 0,5 łyżek deserowych
ser żółty 100 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
sok z limonki 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane, duże
ziemniaki ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić. Na rozgrzanym
oleju przesmażyć
mięso. Wymieszać z
fasolą,
keczupem i
startym serem. Doprawić do smaku
chili,
sola oraz
pieprzem. Ostudzone
ziemniaki przepołowić wzdłuż, wydrążyć i wypełnić farszem
mięsno-
fasolowym. Ułożyć w wysmarowanej formie. Piec 15 minut w 200 stopniach. Posiekaną
natkę wymieszać ze
śmietaną. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
sokiem z limonki.
Ziemniaki podawać z dipem
pietruszkowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: