Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
żółtka 2 sztuk
mąka 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 pęczek
ser żółty 200 gramów
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki zetrzeć na wiórki. Dodać
mąkę,
żółtka, mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Opłukaną, osaczoną
natkę posiekać.
Ser zetrzeć. Połowę posiekanej
natki oraz
starty ser dodać do masy ziemniaczanej i wymieszać. Łyżką formując z masy placki wkładać porcjami na rozgrzany na patelni
olej. Smażyć z obu stron na rumiano. Przed podaniem posypać placki pozostałą
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: