Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 600 gramów
mąka 130 gramów
żółtka 2 sztuk
szynka 4 plastry
ser żółty 4 plastry
bułka tarta według uznania
olej według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki ugotować, przecedzić i przecisnąć przez praskę. Zagnieść z przesiana
mąką,
żółtkami i przyprawami na cisto. Ciasto podzielić na 4 części i rozwałkować na prostokąty o grubości pół cm. Na połowie każdego położyć po plastrze
szynki i
sera. Przykryć drugą połową i zlepić brzegi. Kotlety smażyć na
oleju po 4 minuty z każdej strony. podawać z
sosem pomidorowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: