Wykonanie
Bardzo prosta rzecz, a zarazem bardzo pyszna. Te krokieciki mogą stanowić świetny dodatek do dań
mięsnych.
Ziemniak to nasze ulubione warzywo pod każdą postacią. Czasem nudzą nam się tradycyjne potrawy z nich...więc sięgamy po nowe. Szczerze polecamy.Składniki;1 kg
ziemniaków.3
żółtka,5 łyżek
masła,
sól,
pieprz,
gałka muszkatołowa do smaku,
jajko,
mąka,
bułka tartaolejPo
gałkę muszkatołową zapraszamy do SKWORCUWykonanie;
Ziemniaki obieramy i gotujemy.Gdy ostygną ubijamy na gładko. Dodajemy
masło,
żółtka i
przyprawy do smaku. Następnie formujemy krokiety i obtaczamy w
mące,
jajku i na koniec
bułce tartej. Smażymy na
oleju z dwóch stron/ około 2 minut/.
/żródło Moje gotowanie/