Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 750 gramów
żółtka 3 sztuk
bułka tarta 4 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa według uznania
szynka 300 gramów
ser żółty 200 gramów
jajka 3 sztuk
bułka tarta według uznania
olej według uznania
rukola 0,5 szklanek
papryka czerwona 1 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach. Przestudzone obrać i zmielić. Dodać
bułkę tarta,
żółtka, doprawić
solą oraz gałką. Z wyrobionej masy formować na posypanym
maka blacie kwadratowe placuszki. Na każdy położyć plaster
szynki i
sera, złożyć na pół i zlepić brzegi. Panierować w roztrzepanych jajkach i
bułce tartej. Usmażyć na
oleju na złoty kolor z obu stron. Gotowe ułożyć na oczyszczonych liściach
rukoli i udekorować pokrojoną
papryką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: