ßßß Cookit - przepis na Burgery faszerowane szynka i serem

Burgery faszerowane szynka i serem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 750 gramów
żółtka 3 sztuk
bułka tarta 4 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa według uznania
szynka 300 gramów
ser żółty 200 gramów
jajka 3 sztuk
bułka tarta według uznania
olej według uznania
rukola 0,5 szklanek
papryka czerwona 1 sztuk
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Przestudzone obrać i zmielić. Dodać bułkę tarta, żółtka, doprawić solą oraz gałką. Z wyrobionej masy formować na posypanym maka blacie kwadratowe placuszki. Na każdy położyć plaster szynki i sera, złożyć na pół i zlepić brzegi. Panierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Gotowe ułożyć na oczyszczonych liściach rukoli i udekorować pokrojoną papryką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12395/Burgery-faszerowane-szynka-i-serem