Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 120 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
maślanka 120 gramów
jajka 1 sztuk
szynka 3 plastry
papryka czerwona 1 łyżek stołowych
ser żółty 40 gramów
olej 1 łyżek stołowych
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
papryka mielona ostra 1 szczypta
sól według uznaniaWykonanie:W drobną kostkę pokroić
szynkę oraz
ser. Przesiana
mąkę wymieszać z
proszkiem do pieczenia,
papryką ostrą oraz słodką i szczyptą
soli.
Maślankę wymieszać z
jajkiem i
olejem. Produkty mokre wymieszać z produktami suchymi, wszystko razem wyrobić za pomocą widelca lub łyżki. W ciasto wmieszać
ser szynkę oraz drobno pokrojona
paprykę. Foremkami papierowymi wyłożyć foremki do muffinek, napełnić
ciastem i piec ok. 28 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać na ciepło najlepiej z
masłem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: