Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
dynia makaronowa 0,5 szklanek
ser żółty 100 gramów
mąka kukurydziana 300 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
maślanka 1 szklanek
olej 3 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
kaszka kukurydziana według uznania
tymianek według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Dynię osączyć z zalewy i rozgnieść widelcem na piure.
Ser zetrzeć na drobnej tarce.
Mąkę wymieszać z proszkiem, szczypta
tymianku i
soli, dodać
dynię,
ser, roztrzepane
jajka,
maślankę,
olej oraz
skórkę z cytryny. Dobrze wymieszać. Natłuszczone zagłębienia w formie na muffinki posypać
kaszką kukurydzianą i włożyć do każdego zagłębienia po 4 łyżki ciasta, napełniając je do 3/4 wysokości i pozostawiając miejsce na wyrośnięcie ciasta. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z
żurawiną albo
borówkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: