Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
jajka 1 sztuk
olej 10 łyżek stołowych
sól 1 łyżek deserowych
maślanka 150 mililitrów
dymka 2 sztuk
szynka 150 gramów
ser żółty 50 gramówWykonanie:Do przesianej
mąki dodać,
sól, proszek, roztrzepane
jajko,
olej oraz
maślankę. Łyżką wyrobić gładkie ciasto.Oczyszczoną
dymkę posiekać.
Szczypiorek odłożyć, a białą część podsmażyć razem z drobno pokrojoną
szynką i dodać do ciasta razem z tartym
żółtym serem i wymieszać. Zagłębienia w blasze do muffinek napełnić do 2/3 wysokości. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wyjęciu posypać posiekanym
szczypiorkiem.Uwagi:
Szynkę można zastąpić
boczkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: