Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 10 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
kukurydza konserwowa 2 sztuk
ser żółty 3 łyżek stołowych
przyprawa jarzynowa według uznania
papryka mielona słodka według uznania
olej według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Kukurydzę dokładnie osączyć z zalewy.
Jajka roztrzepać w misce, wymieszać z
mąką i startym
żółtym serem, by powstało gęste gładkie ciasto. Dodać
kukurydzę, mieszając, doprawić do smaku mielina
papryką, przyprawą jarzynową,
solą. Na rozgrzany na patelni
olej kłaść porcje ciasta, formując z nich niewielkie placuszki, smażyć na średnim ogniu, aż się pięknie zrumienią ( nie może to trwać zbyt długo, bo
kukurydza stwardnieje). Podawać na gorąco z
keczupem lub gorącym
sosem pomidorowym i sezonową surówką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia Polska
Pieczywo weg.Potrawy mączne weg.Potrawy z
seremKomentarze:Autor: saraData: 2011-03-24 jak czegoś brakuje to zawsze przypraw! do
kukurydzy pasuje
gałka muszkatołowa a
estragon świetnie wydobywa jej smak :)Autor: EwaMData: 2009-10-22Sa smaczne ale jednak czegos mi w nich brakuje ale sa ok wlasnie je wcinamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: