Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone mieszane 250 gramów
bulion warzywny 2 litrów
marchewka 2 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
pieczarki 500 gramów
masło 1 łyżek stołowych
pory 4 sztuk
serek topiony (duży)1 sztuk
śmietana według uznania
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, pokrojoną
marchewkę oraz
ziemniaki dodać do gorącego
bulionu i gotować 20 minut na małym ogniu.Oczyszczone
pieczarki pokroić w plasterki. Połowę podsmażyć na
maśle i dodać do gotującej się zupy razem z niepodsmażonymi. Oczyszczone
pory pokroić w skośne plasterki i tez dodać do zupy, gdy wszystkie warzywa będą już miękkie. Gotować jeszcze 5 minut. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Włożyć
serek topiony i mieszać, aż się całkowicie rozpuści.
Mięso zrumienić na rozgrzanym
oleju, doprawić
solą oraz
pieprzem i włożyć do zupy. Wymieszać ze
śmietaną i podawać z posiekaną
natką.Uwagi:Z
mielonego mięsa, przesmażonej
cebulki oraz
tartej bułki można zrobić pulpeciki wielkości
orzecha włoskiego i podsmażone włożyć do zupy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: