ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone mieszane 250 gramówbulion warzywny 2 litrówmarchewka 2 sztukziemniaki 4 sztukpieczarki 500 gramówmasło 1 łyżek stołowychpory 4 sztukserek topiony (duży)1 sztukśmietana według uznanianatka pietruszki 2 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, pokrojoną marchewkę oraz ziemniaki dodać do gorącego bulionu i gotować 20 minut na małym ogniu.Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. Połowę podsmażyć na maśle i dodać do gotującej się zupy razem z niepodsmażonymi. Oczyszczone pory pokroić w skośne plasterki i tez dodać do zupy, gdy wszystkie warzywa będą już miękkie. Gotować jeszcze 5 minut. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Włożyć serek topiony i mieszać, aż się całkowicie rozpuści.Mięso zrumienić na rozgrzanym oleju, doprawić solą oraz pieprzem i włożyć do zupy. Wymieszać ze śmietaną i podawać z posiekaną natką.Uwagi:Z mielonego mięsa, przesmażonej cebulki oraz tartej bułki można zrobić pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i podsmażone włożyć do zupy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaPotrawy z seremZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: