ßßß Cookit - przepis na Zupa z porów z mięsem mielonym

Zupa z porów z mięsem mielonym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone mieszane 250 gramów
bulion warzywny 2 litrów
marchewka 2 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
pieczarki 500 gramów
masło 1 łyżek stołowych
pory 4 sztuk
serek topiony (duży)1 sztuk
śmietana według uznania
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną, pokrojoną marchewkę oraz ziemniaki dodać do gorącego bulionu i gotować 20 minut na małym ogniu.
Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. Połowę podsmażyć na maśle i dodać do gotującej się zupy razem z niepodsmażonymi. Oczyszczone pory pokroić w skośne plasterki i tez dodać do zupy, gdy wszystkie warzywa będą już miękkie. Gotować jeszcze 5 minut. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Włożyć serek topiony i mieszać, aż się całkowicie rozpuści.
Mięso zrumienić na rozgrzanym oleju, doprawić solą oraz pieprzem i włożyć do zupy. Wymieszać ze śmietaną i podawać z posiekaną natką.
Uwagi:
Z mielonego mięsa, przesmażonej cebulki oraz tartej bułki można zrobić pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i podsmażone włożyć do zupy.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11438/Zupa-z-porow-z-miesem-mielonym