Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 200 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
mąka tortowa 4 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
kakao 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
twaróg mielony 1 kilogramów
żelatyna 6 łyżek deserowych
cytryna 1 sztuk
śmietana kremowa 500 gramówsłoik
borówek 1 sztuk
sól 1 szczyptaWykonanie:Ciasto: całe
jajka ubić mikserem z 100g
cukru i
cukrem waniliowym(1) oraz szczyptą
soli na puch, dodać
mąki wymieszane z proszkiem i
kakao, delikatnie łyżką przemieszać. Ciasto przełożyć na dużą blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 20 minut w 170 stopniach.
Twaróg utrzeć z pozostałym
cukrem i
cukrem waniliowym, dodać sok i skórkę otartą z
cytryny, połączyć z namoczoną w niewielkiej ilości zimnej
wody żelatyną i roztopioną na ogniu. Dodać ubitą
śmietanę i ostrożnie przemieszać. Masę rozsmarować na zimnym
biszkopcie i udekorować
borówkami. Wstawić na 4h do lodówki.Uwagi:Ciasto to można przygotować również ze świeżymi
owocami np.
wiśnie,
brzoskwinie,
nektarynki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-30ładne i dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: