Wykonanie
Ciasto:400 g
mąkikostka
masła1
cukier waniliowy2 łyżeczki
proszku do pieczenia4 łyżki
cukru1
żółtko2 łyżki
kakao2 łyżki
śmietanyKrem:1 kg zmielonego
twarogu1 kostka
masła6
jajek2 szklanki
cukru1 łyżka
mąki ziemniaczanej1. składniki na ciasto zagnieść, podzielić na dwie części (większą i mniejszą), uformować kule, mniejszą mrozić przez godzinę a większą włożyć do lodówki,2. większą częścią wykleić blachę wyłożoną papierem do pieczenia,3.
białka oddzielić od
żółtek,
białka ubić na sztywno,4.
masło utrzeć z
cukrem, dodać
żółtka,
twaróg,
cukier i
mąkę, na koniec dodać pianę i delikatnie wymieszać,5. masę wylać na ciasto w blasze i na to zetrzeć mniejszą kulę,6. piec 1 , 5 godziny w tem. 180 stopni C.