ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoparówki drobiowe 8 sztukcukinia 1 gramówpomidory 3 sztukcebula 1 sztukpapryczka chilli 1 sztukser żółty 100 gramówzioła 2 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkikeczup 3,5 łyżek stołowychmasło 2,5 łyżek stołowychpapryka mielona według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Małą, umytą cukinię pokroić w drobną kostkę. Sparzone pomidory obrać ze skórki, miąższ posiekać, odrzucając pestki. Oczyszczona cebulę, czosnek oraz papryczkę posiekać. Wymieszać rozdrobnione warzywa z keczupem, ziłami (bazylia, szczypiorek, natka, tymianek) oraz tartym żółtym serem. Mieszając, doprawić do smaku mieloną papryką, solą oraz pieprzem. Obrane z osłonek parówki przekroić wzdłuż na pół, nie przecinając ich do końca. Ułożyć je w wysmarowanym masłem formie żaroodpornej i lekko rozchylić. Do środka włożyć przygotowany farsz, a wierzch obłożyć wiórkami masła. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż warzywa zmiękną, a ser się roztopi i przyrumieni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: