ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegopapryka 1 kilogramówmielonka z puszki 400 gramówcebula 2 sztukpomidor 2 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniabazylia 0,5 łyżek stołowychnatka piertruszki 0,5 łyżek stołowychtymianek 0,5 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkipapryka czerwona słodka 1 łyżek stołowychser żółty 100 gramówkoncentrat pomidorowy 100 mililitrówpapryczka chili według uznaniaWykonanie:Z umytej papryki usunąć ogonki z kawałkiem papryki oraz gniazda nasienne. Ułożyć na ruszcie i podpiec około 10-15 minut. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę odrzucając pestki. Cebulę i chili(bez pestek) posiekać drobno. Mielonkę rozdrobnić i wymieszać z warzywami. Dodać starty ser i koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką paprykę, posiekane zioła i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Strączki papryki delikatnie napełnić farszem. Zawinąć w folie aluminiową. Ułożyć na blaszce , wstawić do piekarnika nagrzanego d0 190-200 stopni C i piec około 25-35 minut.Uwagi:Zioła mają być świeże.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: