ßßß

Przygotowanie:Z cukinii odkrawamy końce przekrawamy napół.Wydrążamy środki za pomocą małego nożyka i łyżeczki.Miąższ kroimy drobno.Pieczarki i cebulę obieramy , kroimy w małą kosteczkę.Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Na patelni rozgrzewamy masło , wkładamy miąższ z cukinii , pieczarki oraz cebulę.Smażymy składniki na rumiano , doprawiamy.Wyłączamy gaz , dodajemy ser żółty , mieszamy.Do wydrążonych cukinii nakładamy ścisło farsz.Patelnię grillową rozgrzewamy ( ew. zwykłą) grillujemy cukinię z każdej strony do miękkości. ( dzięki dużej ilości sera żółtego farsz ładnie przyklei się do cukinii i nie będzie wypadał nawet po ostygnięciu)Usmażone/grillowane cukinie zdejmujemy z patelni , kroimy w plastry ok 1cm.Podajemy same lub z ulubionym sosem.SmacznegoPost navigation← Świetna przekąska na zimno do przygotowania w parę chwil. Idelnie sprawdzi się na większych i mniejszych przyjęciach , imprezach czy piknikach.Tę sałatkę możemy przygotować dzień wcześniej. Jest bardzo prosta i nie zawiera żadnych przypraw , jej smak zawdzięczamy samemu makaronowi , szynce oraz papryce. Przed samym podaniem wystarczy wymieszać z majonezem. →