Wykonanie
23 maja 2014Składniki:2 proste
cukinie200g.
pieczarek1 duża biała
cebula100g
sera żółtego1 łyżka
masła1 łyżeczka
czosnku granulowanego1/2 łyżeczki:
soli ,
pieprzu ,
chiliPrzygotowanie:Z
cukinii odkrawamy końce przekrawamy
napół.Wydrążamy środki za pomocą małego nożyka i łyżeczki.Miąższ kroimy drobno.
Pieczarki i
cebulę obieramy , kroimy w małą kosteczkę.
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Na patelni rozgrzewamy
masło , wkładamy miąższ z
cukinii ,
pieczarki oraz
cebulę.Smażymy składniki na rumiano , doprawiamy.Wyłączamy gaz , dodajemy
ser żółty , mieszamy.Do wydrążonych
cukinii nakładamy ścisło farsz.Patelnię grillową rozgrzewamy ( ew. zwykłą) grillujemy
cukinię z każdej strony do miękkości. ( dzięki dużej ilości
sera żółtego farsz ładnie przyklei się do
cukinii i nie będzie wypadał nawet po ostygnięciu)Usmażone/grillowane
cukinie zdejmujemy z patelni , kroimy w plastry ok 1cm.Podajemy same lub z ulubionym sosem.SmacznegoPost navigation← Świetna przekąska na zimno do przygotowania w parę chwil. Idelnie sprawdzi się na większych i mniejszych przyjęciach , imprezach czy piknikach.Tę
sałatkę możemy przygotować dzień wcześniej. Jest bardzo prosta i nie zawiera żadnych przypraw , jej smak zawdzięczamy samemu makaronowi ,
szynce oraz
papryce. Przed samym podaniem wystarczy wymieszać z
majonezem. →