ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomigdały 100 gramówmąka 200 gramówsoda oczyszczona 1 łyżek deserowychproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychcukier puder 150 gramówjajka 3 sztukjogurt naturalny 250 mililitrówolej z pestek winogron 150 mililitrówwoda 100 mililitrówcukier puder 150 gramówpomarańcza 1 sztukkora cynamonu - kawałek 1 sztukWykonanie:Blanszowane migdały zmielić i wymieszać z przesiana mąką, sodą, proszkiem i cukrem. Wymieszane jajka połączyć z jogurtem i olejem, dodać do mąki i wymieszać. Ciasto przelać do małej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.W rondelku wymieszać wodę z sokiem z pomarańczy, cukrem pudrem, skórką otartą z wyszorowanej pomarańczy oraz kawałkiem cynamonu i gotować 8 minut na średnim ogniu, wystudzić.Upieczone i przestudzone ciasto wyjąć z tortownicy i pokroić na kawałki, a przed podaniem polać syropem z pomarańczy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: