Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
masło 200 gramów
sól 2 szczypta
śmietana 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
papryka 2 sztuk
papryczka chili 1 sztuk
cebula 1 sztuk
olej według uznania
czosnek 2 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania
zioła prowansalskie według uznania
twarożek ziolowy 200 gramów
jajka 3 sztuk
parmezan 3 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanekWykonanie:Ciasto: do przesianej
mąki dodać pokrojone
masło, 2 szczypty
soli, 2 łyżki kwaśnej
śmietany, wbić
jajko i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folie i włożyć na 30 minut do lodówki.Oczyszczone
papryki,
cukinie oraz
cebule pokroić na paseczki i smażyć 5 minut na
oleju. Oczyszczony
czosnek rozetrzeć z
solą i wymieszać z usmażonymi warzywami. Mieszając, doprawić
pieprzem oraz z
ziołami prowansalskimi. Wymieszać z
twarożkiem ziołowym.Rozwałkowanym
ciastem wylepić natłuszczone foremki i napełnić nadzieniem.Widelcem roztrzepać 3
jajka, dodać starty
parmezan oraz wymieszać ze
śmietaną i polać tarteletki. Piec ok. 30 minut w 200 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: