ßßß
Cookit - przepis na Smacznego:)
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Smacznego:)
Składniki
Cebula
Pieczarki
Filet z piersi indyka
Czosnek
Sól
Pieprz
Papryka
Chili
Zioła prowansalskie
Olej
Pieprz zielony
Śmietana
Śmietana kremówka
Masło
Mąka
Wykonanie
Gulasz jest tak popularną potrawą, że bardzo chętnie sięgam po kolejny przepis. Tym razem wersja drobiowa w
śmietanowym
sosie. Pyszne, sycące danie.
Źródło:
Sól
i
Pieprz
, nr 11/2011Składniki:150 g
cebuli
170 g marynowanych
pieczarek
800 g
fileta z indyka
4 ząbki
czosnku
sól
,
pieprz
mielona
papryka
chili
zioła prowansalskie
2 łyżki
oleju
1 łyżeczka ziaren
zielonego pieprzu
200 g
śmietany
18 %150 g
śmietany 30%
20 g
masła
20 g
mąki
Cebulę
obrać i drobno posiekać.
Pieczarki
osączyć.
Mięso
umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w ok. 3 cm kostkę.
Czosnek
obrać i przecisnąć przez praskę.
Mięso
wymieszać z
czosnkiem
. Doprawić
solą
,
pieprzem
, szczyptą
chili
i
ziołami prowansalskimi
.
Cebulę
zeszklić na
oleju
. Włożyć
mięso
i smażyć ok. 5 minut na dużym ogniu. Dodać
pieczarki
i
pieprz
ziarnisty. Doprawić
solą
i
pieprzem
. Obie
śmietany
wymieszać i wlać do potrawy. Z
masła
i
mąki
zrobić zasmażkę i zagęścić gulasz. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu, doprawić do smaku. Podawać z
ryżem
,
kuskusem
lub
makaronem
.Smacznego:)
Źródło:
http://eksplozjasmaku.blox.pl/2012/05/Gulasz-drobiowy-w-kremowym-sosie-smietanowym.html
Przepisy powiązane
Trteletki z cukinią i papryką
Wigilijne pierogi z soczewicą
Sos pieczarkowy, idealny do mięs i ryb.
Pieczone uszka z grzybami - nie tylko do barszczu, nie tylko na Wigilię
Zupa pieczarkowa.
Składniki powiązane (0)