Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
cukier 0,75 szklanek
jajka 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
jabłka 3 sztuk
orzechy włoskie 0,5 szklanek
białka 4 sztuk
cukier 150 gramów
wiórki kokosowe 150 gramów
mąka 1 szklanek
margaryna 1 łyżek stołowych
kakao 1 łyżek stołowych
cukier 0,5 szklanek
mleko 0,5 szklanek
dżem 0,5 szklanek
jajka 1 sztuk
wiśnie 150 gramówWykonanie:Do pobieranych, pokrojonych w kosteczkę
jabłek, wymieszanych z 0,75 szklanki
cukru, dodać małymi porcjami, mieszając, przesianą półtorej szklanki
mąki wymieszanej z łyżeczką proszku,
olej, roztrzepane 2
jajka, a na końcu posiekane
orzechy. Ciasto wylać do blachy o wymiarach 28 x 24 cm, wyścielonej papierem do pieczenia.Z
białek ubić sztywną pianę, dodając stopniowo 150g
cukru (piana musi być bardzo sztywna), a na koniec delikatnie wymieszać z wiórkami kokosowymi. Na cieście ułozyć łyżką wysokie kopczyki piany z(niezbyt gęsto).
Margarynę utrzeć z
żółtkiem, wlać aromat, mieszając, stopniowo dodawać przesiana szklankę
mąki wymieszaną z łyżeczką proszku,
kakao,
dżem,
mleko, wydrylowane
wiśnie. Ciasto rozłożyć łyżką w wolnych miejscach
między masą
bezową. Piec 80 minut w 190 stopniach. Po 40 minutach nakryć ciasto folia aluminiową, żeby nie przypaliła się
beza.. Ostudzić i włożyć do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: