Wykonanie
mięciutkie i kuszące! chrupiące, bo znajdują się w nich też
orzechy włoskie, które uwielbiam. w dodatku robi się je ekspresowo. polecam! :)Składniki na około 12 babeczek:2 szklanki
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia3/4 szklanki
cukru1 szklanka
mleka100g
margaryny (roztopionej)1
jajko3 małe
jabłkagarść
orzechów włoskichW jednym naczyniu mieszamy składniki suche:
mąkę, proszek i
cukier, a w drugim mokre:
mleko, roztopioną
margarynę, roztrzepane
jajko. Wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy.
Jabłka obieramy i kroimy na cienkie plasterki lub w kostkę.
Orzechy siekamy. Dodajemy
jabłka oraz
orzechy masy i mieszamy. Ciasto nakładamy do papilotek do 3/4 wysokości. Pieczemy w temp. 190° około 25 minut. Smacznego! :)Przepis bierze udział w akcjach: