Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
mleko 1 szklanek
margaryna 0,5 kostek
cukier 0,75 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
jajka 4 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
olejek waniliowy według uznania
wiśnie 300 gramów
jabłka 1 sztuk
cukier 3 łyżek stołowychWykonanie:
Jajka,
miękka margarynę,
cukier,
mleko,
olej, zapach, zmiksować, dodając stopniowo
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia. Obrane
jabłko pokroić na cząstki, obtoczyć w cukrze, zeszklić na patelni i razem z wydrylowanymi
wiśniami wymieszać z
ciastem. Ciasto przełożyć na kwadratową blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia, wyrównać. piec ok. 50 minut w 190 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: nuta800Data: 2011-10-11Przepyszne, polecam!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: