Wykonanie
Składniki:1 szklanka
mleka2 szklanki
mąki3 łyżki
oleju2
jajka1 łyżeczka
proszku do pieczeniakilka kropli
aromatu waniliowegoPonadto:
masło lub
olej do smażenia
cukier poder do posypania racuchów
Mleko wlej do miski dodaj
olej,
aromat waniliowy i
żółtka. Wszystko razem zamieszaj i dodaj przesiana
mąkę z
proszkiem do pieczenia. Jeszce raz wszystko dokładnie zamieszaj.
Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z pozostałym
ciastem.
Ciasto przed wymieszaniem z ubitym
białkiem.......................Na rozgrzany tłuszcz nakładaj łyżką ciasto, tak aby powstały niewielkie placki.
Smażące się racuchy....................Smaż z obu stron na złoto-brązowy kolor. Usmażone racuchy posyp
cukrem pudrem. Smacznego !
Stosik z racuchów..........pycha....................
Zobaczcie sami jakie pulchne...........................