ßßß Cookit - przepis na Pulchne racuchy

Pulchne racuchy

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 szklanka mleka
2 szklanki mąki
3 łyżki oleju
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kilka kropli aromatu waniliowego
Ponadto:
masło lub olej do smażenia
cukier poder do posypania racuchów
Mleko wlej do miski dodaj olej, aromat waniliowy i żółtka. Wszystko razem zamieszaj i dodaj przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia. Jeszce raz wszystko dokładnie zamieszaj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z pozostałym ciastem.
Ciasto przed wymieszaniem z ubitym białkiem.......................
Na rozgrzany tłuszcz nakładaj łyżką ciasto, tak aby powstały niewielkie placki.
Smażące się racuchy....................
Smaż z obu stron na złoto-brązowy kolor. Usmażone racuchy posyp cukrem pudrem. Smacznego !
Stosik z racuchów..........pycha....................
Zobaczcie sami jakie pulchne...........................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/02/Pulchne-racuchy.html