Wykonanie

Zachęcam do spróbowania murzynka o lekko kwaskowym posmaku szarlotki.Składniki1
margaryna (roztopiona i przestudzona)1,5 szkl
cukru2
jajka (
białka ubić osobno)3 łyżki
kakao2 szkl
mąki0,5 szkl
mleka1 łyżeczka
proszku do pieczenia2
jabłka (pokrojone w grubsze plasterki)Sposób przygotowaniaKrok 1
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Ubić
białka w osobnym naczyniu. Do
margaryny dodać
cukier,
żółtka i po kolei inne składniki. Utrzeć mikserem. Na koniec dodać
białka.Krok 2Wylać ciasto na blachę i wtykać równomiernie
jabłka.Krok 3Piec 40-50 minut.Po ostygnięciu ciasto można polać sosem
czekoladowym.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.5/ 10 (2 votes cast)Murzynek z
jabłkiem, 9.5 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyMurzynek na
śmietanieFale dunajuJabłecznik “od serca”
Jabłka pod kruszonkąRolada
jabłkowa