Wykonanie
            Przepis na tę szarlotkę znalazłam 15, może nawet 20 lat temu w Poradniku Domowym. Z innego przepisu, szarlotki na kruchym cieście, nie zrobię i już! :)


Składniki:3 szklanki 
mąki4 
jajka (oddzielnie 
żółtka i oddzielnie 
białka)kostka 
margaryny2 łyżki 
śmietanyłyżeczka 
proszku do pieczenia1 i 1/2 szklanki 
cukru6 
jabłekMąkę wymieszać z 
proszkiem do pieczenia i dodać pół szklanki 
cukru, 
śmietanę, 
żółtka, 
margarynę i szybko zagnieść ciasto. 1/3 ciasta oderwać, zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki lub na ok. 30 minut do zamrażarki. Resztą wyłożyć brytfankę
Jabłka obrać, wydrążyć ogryzek i zetrzeć 
owoce na tarce o dużych oczkach. Można odcisnąć
Jabłkami wyłożyć ciastoNagrzać piecyk na 180 stopni CZ 
białek najpierw ubijamy pianę, a gdy już będzie ubita na sztywno dodajemy powoli 
cukier i nadal ubijamyNastępnie pianę układamy na 
jabłka
1/3 odłożonego ciasta wyjmujemy z lodówki i ścieramy na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na pianęPieczemy ok. 50-60 minut







Gdy wystygnie można posypać ciasto 
cukrem pudrem. Ja nie posypywałam, ponieważ ciasto było dosyć słodkie.Smacznego :)