ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomasło 0.5 sztukcukier 1.3 szklanekcukier waniliowy 1 sztukjajko 4 sztukskórka z cytryny 1 sztukmleko 3 łyżek stołowychmąka 0.6 szklanekwiórki kokosowe 4 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychżelatyna 5 łyżek deserowychmelon 1 sztukjogurt naturalny 150 gramówsok cytrynowy 1 sztukśmietana kremówka 0.5 szklanekmięta według uznaniaWykonanie:Masło utrzyj z 0,6 cukru, cukrem waniliowym i skórką z cytryny.Rozbij 2 jajka, oddziel żółtka od białek.Białka schłodź, a żółtka i całe jajka kolejno połącz z masą maślaną.Wsyp mąkę, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe.Dolej mleko, i utrzyj.Ciasto przełóż na blachę wyścieloną pergaminem.Białka ubij z połową pozostałego cukru.Pianę rozsmaruj na cieście.Piecz 45 minut w temperaturze 175 stopni.Melon obierz, z miąższu wytnij kilka kuleczek, a pozostałe zmiksuj.Wymieszaj z jogurtem, resztę cukru i sokiem cytrynowym.Żelatynę namocz , rozpuść , podgrzewając.Połącz z masą jogurtową - melonową.Dodaj ubitą wcześniej śmietanę. Ciasto z melona i miętą.Przełóż kremem.Schłodź.Udekoruj kuleczkami z melona i mięty.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: