Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
masło 0.5 sztuk
cukier 1.3 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
jajko 4 sztuk
skórka z cytryny 1 sztuk
mleko 3 łyżek stołowych
mąka 0.6 szklanek
wiórki kokosowe 4 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
żelatyna 5 łyżek deserowych
melon 1 sztuk
jogurt naturalny 150 gramów
sok cytrynowy 1 sztuk
śmietana kremówka 0.5 szklanek
mięta według uznaniaWykonanie:
Masło utrzyj z 0,6
cukru,
cukrem waniliowym i
skórką z cytryny.Rozbij 2
jajka, oddziel
żółtka od
białek.
Białka schłodź, a
żółtka i całe
jajka kolejno połącz z masą
maślaną.Wsyp
mąkę,
proszek do pieczenia oraz
wiórki kokosowe.Dolej
mleko, i utrzyj.Ciasto przełóż na blachę wyścieloną pergaminem.
Białka ubij z połową pozostałego
cukru.Pianę rozsmaruj na cieście.Piecz 45 minut w temperaturze 175 stopni.
Melon obierz, z miąższu wytnij kilka kuleczek, a pozostałe zmiksuj.Wymieszaj z
jogurtem, resztę
cukru i
sokiem cytrynowym.
Żelatynę namocz , rozpuść , podgrzewając.Połącz z masą
jogurtową -
melonową.Dodaj ubitą wcześniej
śmietanę. Ciasto z
melona i
miętą.Przełóż kremem.Schłodź.Udekoruj kuleczkami z
melona i
mięty.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: