Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 24(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
masło 10 łyżek stołowych
cukier 3/4 szklanek
jajka 6 sztuk
wiórki kokosowe 20 dekagramów
cukier waniliowy 2 sztuk
budyń waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 1/2 gramówotarta
skórka z cytryny 1 sztuktłuszcz według uznaniaWykonanie:Utrzeć tłuszcz z
cukrem i jedną torebką
cukru waniliowego na puszystą masę o konsystencji gęstego kremu. W trakcie ucierania wbijać kolejno
jajka. Dodać otartą
skórkę z cytryny. Zmieszać
mąkę z
proszkiem do pieczenia i
budyniem waniliowym, przesiać do utartej masy. Starannie wymieszać wszystkie składniki, tak aby
ciastko było gładkie i jednolite. Nasmarować tłuszczem blachę, dokładnie wyrównać powierzchnię. Posypać wiórkami kokosowymi i pozostałym
cukrem waniliowym. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika, piec 25-30 minut w temperaturze 200 stopni C. Wyjąć upieczone
ciastko z piekarnika,kiedy dobrze wystygnie podzielić na 24 porcje.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: EwelosaData: 2008-12-11Ale ładnie światło gra w tej fotce aż sięchce rękę po takie
ciasteczko wyciągnąć :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: