ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1,25 szklanekcukier 0,5 szklanekcukier waniliowy 1 sztukjajka 2 sztukproszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowychananas w kostkach 1 puszkawiórki kikosowe 200 gramówcukier 0,75 szklanekcukier waniliowy 1 sztukmasło 4 łyżek stołowychjajka 2 sztukWykonanie:Ciasto: 2 jajka zmiksować z pół szklanki cukru i cukrem waniliowym, dodać pół szklanki wody i przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Przełozyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia i piec 25 minut w 180 stopniach. Powinno być lekko zrumienione i w środku suche.Masa kokosowa: na patelni roztopić masło, dodać cukier, wiórki, mieszając, wlać rozbełtane jajka oraz cukier waniliowy, energicznie mieszając rózgą chwilę podgrzewać.Na podpieczonym gorącym cieście rozłożyć kawałki ananasa i polać syropem z puszki, a na wierzchu rozłożyć masę kokosową i wstawić na 20 minut do gorącego piekarnika, i piec w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: doreteData: 2010-09-08wlasnie wedle twojego przepisu robie ciasto :) przydaloby sie wiecej szczegolow np.rozgraniczenie ktore skladniki sa do ciasta a ktore do "kremu". Nie wiem jak duzo ma byc proszku do pieczenia bo opakowania sa rozne.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: