Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,25 szklanek
cukier 0,5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 2 sztuk
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
ananas w kostkach 1 puszka
wiórki kikosowe 200 gramów
cukier 0,75 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
masło 4 łyżek stołowych
jajka 2 sztukWykonanie:Ciasto: 2
jajka zmiksować z pół szklanki
cukru i
cukrem waniliowym, dodać pół szklanki
wody i przesiana
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia, zmiksować. Przełozyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia i piec 25 minut w 180 stopniach. Powinno być lekko zrumienione i w środku suche.Masa kokosowa: na patelni roztopić
masło, dodać
cukier, wiórki, mieszając, wlać rozbełtane
jajka oraz
cukier waniliowy, energicznie mieszając rózgą chwilę podgrzewać.Na podpieczonym gorącym cieście rozłożyć kawałki
ananasa i polać
syropem z puszki, a na wierzchu rozłożyć masę
kokosową i wstawić na 20 minut do gorącego piekarnika, i piec w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: doreteData: 2010-09-08wlasnie wedle twojego przepisu robie ciasto :) przydaloby sie wiecej szczegolow np.rozgraniczenie ktore skladniki sa do ciasta a ktore do "kremu". Nie wiem jak duzo ma byc
proszku do pieczenia bo opakowania sa rozne.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: