ßßß Cookit - przepis na Biszkopt maślany

Biszkopt maślany

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 1 kostek
jajko 4 sztuk
cukier 0.5 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
mąka tortowa 2 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Miękkie masło ubić z cukrami, dodając stopniowo jajka. Ubijać jeszcze 7 minut. Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem. Delikatnie połączyć i przełożyć do wąskiej, podłużnej formy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Wystudzone ciasto można podawać bez dodatków lub przełożone, dżemem, bitą śmietaną lub kremem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Komentarze:
Autor: karotka
Data: 2009-04-30
pychaaaaa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3452/Biszkopt-maslany