Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
masło 1 kostek
jajko 4 sztuk
cukier 0.5 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
mąka tortowa 2 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowychWykonanie:Miękkie
masło ubić z
cukrami, dodając stopniowo
jajka. Ubijać jeszcze 7 minut. Wsypać przesianą
mąkę wymieszaną z proszkiem. Delikatnie połączyć i przełożyć do wąskiej, podłużnej formy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Wystudzone ciasto można podawać bez dodatków lub przełożone,
dżemem,
bitą śmietaną lub kremem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: karotkaData: 2009-04-30pychaaaaaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: