Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
cukier 1 szklanek
migdały mielone 1 łyżek stołowych
mąka 100 gramów
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
mleko 5 łyżek stołowych
żelatyna 7 łyżek deserowych
dżem porzeczkowy 1 sztuk
jogurt naturalny 3,5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
śmietana kremówka 1 szklanek
owoce według uznania
mięta według uznaniaWykonanie:Ubić
białka z 8 łyżkami
cukru. Połączyć z
żółtkami,
migdałami,
mąkami, proszkiem i
mlekiem. Ciasto przełożyć na blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia, wyrównać. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Zimne ciasto rozciąć na 2 placki. Spód posmarować połowa
dżemu.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.
Jogurt utrzeć z
cukrem waniliowym i reszta
cukru. Połączyć z
żelatyną i ubita
śmietaną. Na spodzie posmarować 2/3 kremu i przykryć drugim plackiem. Wierzch posmarować resztą
dżemu oraz pozostałym kremem. Ciasto pokroić na porcje, a każda udekorować
owocami i listkami
mięty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: