ßßß Cookit - przepis na Krajanka jogurtowa

Krajanka jogurtowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
cukier 1 szklanek
migdały mielone 1 łyżek stołowych
mąka 100 gramów
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
mleko 5 łyżek stołowych
żelatyna 7 łyżek deserowych
dżem porzeczkowy 1 sztuk
jogurt naturalny 3,5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
śmietana kremówka 1 szklanek
owoce według uznania
mięta według uznania
Wykonanie:
Ubić białka z 8 łyżkami cukru. Połączyć z żółtkami, migdałami, mąkami, proszkiem i mlekiem. Ciasto przełożyć na blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia, wyrównać. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Zimne ciasto rozciąć na 2 placki. Spód posmarować połowa dżemu. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Jogurt utrzeć z cukrem waniliowym i reszta cukru. Połączyć z żelatyną i ubita śmietaną. Na spodzie posmarować 2/3 kremu i przykryć drugim plackiem. Wierzch posmarować resztą dżemu oraz pozostałym kremem. Ciasto pokroić na porcje, a każda udekorować owocami i listkami mięty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9516/Krajanka-jogurtowa