Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 3 łyżek stołowych
otręby pszenne 1 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
cukier 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 0.5 łyżek deserowych
mleko 1 szklanek
kasza manna 0.3 szklanek
cukier puder 0.6 szklanek
orzechy włoskie 200 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
galaretka pomarańczowa 1 sztukwrzątek 1 . 5 szklanek
cukier 1 łyżek stołowych
jabłka 750 gramów
sól 1 szczyptaWykonanie:Ciasto: całe
jajka ubić , mikserem, z 4 łyżkami
cukru i szczyptą
soli na puch. Dodać
mąkę wymieszaną z
otrębami i
proszkiem do pieczenia, oraz
sok z cytryny i delikatnie, łyżką połączyć. Przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. piec ok, 25 minut w 170 stopniach na złoty kolor. Wystudzić.Masa orzechowa: ugotować na gęsto, mieszając,
kaszę na
mleku, dodać
cukier puder i
cukier waniliowy oraz zmielone
orzechy, wymieszać. Ucierać, aż składniki dobrze się połączą.Rozsmarować masę na zimnym
biszkopcie. Włożyć ciasto do tortownicy, w której piekł się
biszkopt.
Galaretka z
jabłkami: oczyszczone ze skórki i gniazd nasiennych
jabłka pokroić na cienkie plasterki.
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku z łyżką
cukru i wystudzić. Poszatkowane
jabłka wymieszać z wystudzoną
galaretką. Krzepnącą
galaretkę wylać na masę
orzechową. Wstawić na 2 godziny do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: