ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka pszenna 3 łyżek stołowychotręby pszenne 1 łyżek stołowychjajka 4 sztukcukier 4 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychproszek do pieczenia 0.5 łyżek deserowychmleko 1 szklanekkasza manna 0.3 szklanekcukier puder 0.6 szklanekorzechy włoskie 200 gramówcukier waniliowy 1 sztukgalaretka pomarańczowa 1 sztukwrzątek 1 . 5 szklanekcukier 1 łyżek stołowychjabłka 750 gramówsól 1 szczyptaWykonanie:Ciasto: całe jajka ubić , mikserem, z 4 łyżkami cukru i szczyptą soli na puch. Dodać mąkę wymieszaną z otrębami i proszkiem do pieczenia, oraz sok z cytryny i delikatnie, łyżką połączyć. Przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. piec ok, 25 minut w 170 stopniach na złoty kolor. Wystudzić.Masa orzechowa: ugotować na gęsto, mieszając, kaszę na mleku, dodać cukier puder i cukier waniliowy oraz zmielone orzechy, wymieszać. Ucierać, aż składniki dobrze się połączą.Rozsmarować masę na zimnym biszkopcie. Włożyć ciasto do tortownicy, w której piekł się biszkopt.Galaretka z jabłkami: oczyszczone ze skórki i gniazd nasiennych jabłka pokroić na cienkie plasterki. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku z łyżką cukru i wystudzić. Poszatkowane jabłka wymieszać z wystudzoną galaretką. Krzepnącą galaretkę wylać na masę orzechową. Wstawić na 2 godziny do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: