Wykonanie
Absolutna pycha, alternatywa dla racuchów, idealne do dziecięcej rączki.przepis od Ewuniskładniki na ciasto:2
jajka3/4 szklanki
mleka1,5 szklanki
mąki pszennej2 kopiaste łyżki
cukru1 łyżka
cukru waniliowego0,5 łyżeczki
proszku do pieczeniadodatkowo:4
jabłkacukier puderdodatki, u mnie
serek homogenizowanyProponuję zacząć od ciasta bo obrane
jabłka szybko ciemnieją.
Jajka miksujemy z
cukrami, wlewamy
mleko, miksujemy. Następnie dodajemy
mąkę i
proszek do pieczenia, miksujemy.
Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy plasterki 0,7cm.

Po kolei zamaczamy je w cieście i smażymy na złoto na rozgrzanym
oleju. Odsączamy na ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu.Podajemy z
cukrem pudrem i kleksem
serka homogenizowanego.

Smacznego:)