ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokapusta 1 sztukwołowina mielona 700 gramówjajko 2 sztukryż 5 łyżek stołowychmarchew 2 sztukcebula 1 sztuknatka pietruszki 2 łyżek stołowychczosnek 3 ząbkipomidor 5 sztuksok pomidorowy 2 szklanekmaggi 1 łyżek stołowychcukier 1 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Główkę kapusty włożyć do garnka z wodą i obgotować w parze, tak aby można było zdjąć zewnętrzne liście. Z liści płasko ściąć zgrubienia.Obraną cebulę i marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa, dodać przepuszczony przez praskę czosnek (2 ząbki), jajka, zaparzony ryż, posiekaną natkę. Wymieszać doprawiając solą i pieprzem.Farsz rozkładać na liściach kapusty i zwijać w gołąbki.Sparzone pomidory obrać ze skórki i drobno pokroić. Połączyć z sokiem i chwilę gotować na małym ogniu, doprawić posiekanym czosnkiem, maggi, pieprzem, solą i cukrem.Do żaroodpornego naczynia wlać trochę sosu, poukładać gołąbki i środkowe liście kapusty. Zalać resztą gorącego sosu, przykryć i piec 90 minut w 160 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: aaaaData: 2009-06-12niedobry przepisDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: