ßßß Cookit - przepis na Gołąbki z mięsa

Gołąbki z mięsa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
wołowina mielona 700 gramów
jajko 2 sztuk
ryż 5 łyżek stołowych
marchew 2 sztuk
cebula 1 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
pomidor 5 sztuk
sok pomidorowy 2 szklanek
maggi 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Główkę kapusty włożyć do garnka z wodą i obgotować w parze, tak aby można było zdjąć zewnętrzne liście. Z liści płasko ściąć zgrubienia.
Obraną cebulę i marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa, dodać przepuszczony przez praskę czosnek (2 ząbki), jajka, zaparzony ryż, posiekaną natkę. Wymieszać doprawiając solą i pieprzem.
Farsz rozkładać na liściach kapusty i zwijać w gołąbki.
Sparzone pomidory obrać ze skórki i drobno pokroić. Połączyć z sokiem i chwilę gotować na małym ogniu, doprawić posiekanym czosnkiem, maggi, pieprzem, solą i cukrem.
Do żaroodpornego naczynia wlać trochę sosu, poukładać gołąbki i środkowe liście kapusty. Zalać resztą gorącego sosu, przykryć i piec 90 minut w 160 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: aaaa
Data: 2009-06-12
niedobry przepis
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3517/Golabki-z-miesa