Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety z białej ryby 1 kilogramów
śmietana 1 szklanek
pieczarki 500 gramów
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0,25 sztuk
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 2 sztukgałka muszkarołowa 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osuszone filety pokroić na porcje, oprószyć
pieprzem i
sola, odstawić na 30 min. Oczyszczone warzywa zalać 2 szklankami
wody, osolić, włożyć
liść laurowy i
ziele angielskie i gotować do miękkości.
Wywar odcedzić( powinna być pełna szklanka) i przyprawić. w rondlu rozgrzać
masło, obsmażyć oczyszczone i pokrojone w plastry
pieczarki. Ułożyć
rybę na pieczarkach, podlać gorącym
wywarem i powoli dusić ok. 20 min. Kwaśną
śmietanę wymieszać z
mąką i gałką, wlać do rondla z
rybą i zagotować. Przed podaniem posypać potrawę posiekaną
natką. Podawać z ziemniaczanym puree i wyrazistą w smaku surówką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: