ßßß Cookit - przepis na Ryba z pieczarkami

Ryba z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z białej ryby 1 kilogramów
śmietana 1 szklanek
pieczarki 500 gramów
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0,25 sztuk
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 2 sztuk
gałka muszkarołowa 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Opłukane, osuszone filety pokroić na porcje, oprószyć pieprzem i sola, odstawić na 30 min. Oczyszczone warzywa zalać 2 szklankami wody, osolić, włożyć liść laurowy i ziele angielskie i gotować do miękkości. Wywar odcedzić( powinna być pełna szklanka) i przyprawić. w rondlu rozgrzać masło, obsmażyć oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki. Ułożyć rybę na pieczarkach, podlać gorącym wywarem i powoli dusić ok. 20 min. Kwaśną śmietanę wymieszać z mąką i gałką, wlać do rondla z rybą i zagotować. Przed podaniem posypać potrawę posiekaną natką. Podawać z ziemniaczanym puree i wyrazistą w smaku surówką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7148/Ryba-z-pieczarkami