ßßß
Tym razem zupa w całości wykonana przez mojego męża :-) Ja zajęłam się tylko sesją fotograficzną i oczywiście jedzeniem :-). Muszę przyznać, że bardzo mi posmakowała :-)Składniki:1/2 kg pieczarek1 cebula2 marchewki1 pietruszkakawałek selera2 liście laurowe4 kulki ziela angielskiego2 litry buliony drobiowegopieprz, sólśmietana2 łyżki masłaWykonanie:Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, dodać przyprawy i zalać bulionem, gotować do miękkości. W międzyczasie umyć pieczarki, pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodając pod koniec masło, posolić. Dodać do warzyw, chwilę wszystko razem gotować. Pod koniec zaprawić zupę śmietaną w następujący sposób. Odlać do szklanki trochę zupy, dodać śmietanę (parę łyżek), dobrze wymieszać i wlać do zupy, zagotować.Podawać z ugotowanym makaronem.Smacznego :-)