Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
margaryna 100 gramów
jajka 3 sztuk
cukier 100 gramów
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
sól 2 szczypta
mleko 0,5 litrów
ryż 130 gramów
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
cytryna 1 sztuk
wisnie 1 szklanek
mandarynki, puszka 1 sztuk
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
cukier waniliowy 20 gramów
cukier puder według uznaniaWykonanie:Ciasto: z
mąki,
jajka, szczypty
soli, proszku,
margaryny i 50g
cukru wyrobić ciasto i odstawić na 1h do lodówki.Zagotować
mleko z
ryżem i 20g
cukru, przykryć i pozostawić na 40 minut w cieple, aby napęczniał, ostudzić.2
żółtka z 30h
cukru,
cynamonem i skórką startą z
cytryny ubić mikserem na krem.
Owoce osaczyć.
Ryż wymieszać z
mąką ziemniaczaną oraz masą
żółtkową i połową
owoców.
Białka ubić ze szczyptą
soli na sztywno i połączyć z
ryżem.Rozwałkowanym
ciastem wylepić średnią tortownicę wyścieloną papierem do pieczenia. Zawinąć obrzeża, kilka
razy nakłuć widelcem powierzchnię.
Ryż rozłożyć na cieście i piec ok. 35 minut w 200 stopniach. Ciasto posypać
cukrem pudrem i podawać z sosem
owocowym.Sos: wymieszać sok z
owoców z
cukrem waniliowym i pozostałymi
owocami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: