Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
cukier 250 gramów
margaryna 0,5 sztuk
jajka 6 sztuk
mleko 6 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
wiśnie 2 szklanekWykonanie:
Miękką margarynę utrzeć z połową
cukru. Ucierając, dodawać po
żółtku, łyżce
mąkli wymieszanej z proszkiem i łyżce
mleka.
Białka ubić na sztywną pianę z pozostałym
cukrem dodawanym pod koniec ubijania. Ciasto delikatnie połączyć z pianą. Wrzucić
mrożone owoce bez pestek i wymieszać. Przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec 60 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: