ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 200 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmargaryna 1 kostekcukier 375 gramówcukier waniliowy 1 sztuksól 1 szczyptajajka 6 sztukmąka ziemniaczana 100 gramówporzeczki czerwone 500 gramówcukier puder według uznaniaWykonanie:Miękką margarynę, 175g cukru, cukier waniliowy i szczyptę soli utrzeć na gładką masę, ucierając, dodawać stopniowo 4 żółtka oraz 2 całe jajka. Połączyć z mąkami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia. Przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec 25 minut w 180 stopniach. Porzeczki oczyścić (kilka gałązek pozostawić do dekoracji). Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo 200g cukru, ubijać, aż się rozpuści. Dodać porzeczki i wymieszać. Ciasto wyjąć z piekarnika, rozłożyć pianę z porzeczkami, wygładzić i w tej samej temperaturze piec jeszcze 20 minut, ostudzić. Przed podaniem pokroić na kawałki, udekorować na wierzchu gałązkami porzeczek oraz cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: