ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 250 gramówcukier 1.6 szklanekcukier waniliowy według uznaniasól według uznaniajajko 6 sztukmąka 1 szklanekmąka ziemniaczana 10 łyżek deserowychproszek do pieczenia 1 sztukporzeczka czerwona 500 gramówcukier puder według uznaniatłuszcz według uznaniabułka tarta według uznaniaWykonanie:Masło utrzyj z 0,6 szklanki cukru, cukrem waniliowym i szczyptą soli.Nie przerywaj ucierania, wbij kolejno 4 jajka.Pozostałe jajka rozbij, oddziel żółtka od białek.Białka schłodź, żółtka dodaj do ucieranej masy.Wsyp obydwie mąki i proszek do pieczenia, wymieszaj.Blachę posmaruj tłuszczem.Oprósz bułką tartą. Nałóż ciasto równo rozsmaruj.Piecz 25 minut w temperaturze 175 stopniach.Porzeczki opłucz (mrożone wcześniej odmroź)osącz na sitku.Dwa schłodzone białka ubij na sztywno, powoli dosypując pozostały cukier.Płacek wyjmij, na wierzchu równomiernie rozłóż owoce.Rozsmaruj na nich pianę z białek. Ciasto wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 20 minut.Wystudź , posyp cukrem pudrem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: