Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada mleczna 200 gramów
owoce mieszane kandyzowane 100 gramów
mąka 200 gramów
mąka ziemniaczana 100 gramów
olej 150 mililitrów
cukier 300 gramów
jajka 6 sztuk
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
Cynamon 2 łyżek stołowych
kardamon 1 szczypta
goździki mielone 1 szczypta
sól 1 szczypta
migdały 150 gramów
cukier puder 100 gramów
czekoladki według uznaniaWykonanie:
Owoce kandyzowane i
czekoladę posiekać. Utrzeć
jajka z
cukrem na gładką masę, dodając stopniowo
olej,
maki wymieszane z proszkiem,
sól oraz
przyprawy. Wymieszać z
czekoladą,
migdałami(bez skórki) i
owocami. Ciasto przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.
Cukier puder utrzeć z 3 łyżkami
wody i posmarować jeszcze gorące ciasto. Po zastygnięciu ciasto pokroić w kostki i udekorować
czekoladkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: