Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
gęś 4 sztuk
fasola 1 sztuk
olej sojowy 2 łyżek stołowych
boczek wędzony 10 dekagramów
kiełbasa 10 dekagramów
cebula 2 sztuk
śliwki suszone 10 dekagramów
rodzynki 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
bazylia 7 listków
sól według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
woda według uznaniaWykonanie:Roztartym z
solą czosnkiem natrzeć kawałki gęsi, obrumienić na
oleju w szybkowarze.
Boczek i
kiełbasę drobno pokroić, usmażyć z oczyszczoną i pokrojoną
cebulą,
śliwki wypestkować i pokroić. Wszystko wrzucić do szybkowaru. Wlać
fasolę wraz z
wodą, w której się moczyła, dolać tyle
wody, by pokryła zawartość szybkowaru, doprawić
solą,
cukrem i
pieprzem, włożyć listki
bazylii. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Uwagi:4 porcje gęsi, szklanka
suchej fasoli uprzednio namoczonej na nocPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: