ßßß Cookit - przepis na Gęś z fasolą

Gęś z fasolą

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
gęś 4 sztuk
fasola 1 sztuk
olej sojowy 2 łyżek stołowych
boczek wędzony 10 dekagramów
kiełbasa 10 dekagramów
cebula 2 sztuk
śliwki suszone 10 dekagramów
rodzynki 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
bazylia 7 listków
sól według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
woda według uznania
Wykonanie:
Roztartym z solą czosnkiem natrzeć kawałki gęsi, obrumienić na oleju w szybkowarze. Boczek i kiełbasę drobno pokroić, usmażyć z oczyszczoną i pokrojoną cebulą, śliwki wypestkować i pokroić. Wszystko wrzucić do szybkowaru. Wlać fasolę wraz z wodą, w której się moczyła, dolać tyle wody, by pokryła zawartość szybkowaru, doprawić solą, cukrem i pieprzem, włożyć listki bazylii. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Uwagi:
4 porcje gęsi, szklanka suchej fasoli uprzednio namoczonej na noc
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1491/Ges-z-fasola