ßßß
Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka po bretońsku
Składniki
Boczek wędzony
Cebula
Cukier
Czosnek
Majeranek
Papryka słodka
Pieprz
Przecier pomidorowy
Sól
Kiełbasa
Fasola
Wykonanie
Składniki:500 g
fasoli
jaś150 g
wędzonego boczku
150 g
kiełbasy
2
cebule
2-3 łyżki
przecieru pomidorowego
sól
i
pieprz
1 łyżeczka
cukru
majeranek
czosnek
granulowany
słodka papryka
Fasolę
namocz przez noc.Następnego dnia
fasolę
gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Boczek
kroimy w kostkę,a
kiełbasę
w półplasterki.Podsmażamy na patelni. W
między
czasie kroimy
cebulę
w kostkę i dorzucamy ją do smażącej się
kiełbasy
i
boczku
.Smażymy jeszcze przez chwilę.Do
mięsa
dodajemy
słodką paprykę
i
czosnek
,mieszamy. Zawartość patelni dodajemy do gotującej się
fasoli
. Gotujemy jeszcze przez chwilę.Na koniec dodajemy
przecier pomidorowy
i
przyprawy
.
Źródło:
http://aroundtheflavors.blogspot.com/2016/03/fasolka-po-bretonsku.html
Przepisy powiązane
fasolka po bretońsku z orientalną nutą
Fasolka po bretonsku
Fasolka po bretońsku - pyyyszna!
Fasolka po bretońsku
Przepis na fasolkę po bretońsku
Składniki powiązane (0)