Wykonanie
Składniki :
pierś z kurczaka, u mnie pojedyncza1
cebula3 ząbki
czosnku3-4 łyżki
koncentratu pomidorowego2
marchewkikawałek
selerałyżka
bazyliitłuszcz do smażeniaszklanka
wody lub rosołu
sól,
pieprz,
cukierPrzygotowanie ;
Mięso umyć, pokroić w paskiWarzywa obrać i pokroić ( oprócz
cebuli i
czosnku), ( zmiksowałam na drobno)Pokrojoną
cebulę i
czosnek przesmażyć, dodać pokrojone warzywa, gotować do miękkości na rosole lub wodzieDodać koncentrat, ewentualnie
soku pomidorowego,
sól,
cukier do smaku i
bazylię, gotować chwile- mieszając
Mięso przesmażyć krótko na patelni, dodać do sosu i chwilę razem gotować, do zupełnej miękkości
mięsaPodawać z
ryżem lub kopytkami i ulubioną surówką.Inspiracja "
Mięsa na domowe obiady"