ßßß Cookit - przepis na Passata pomidorowa

Passata pomidorowa

nazwa

Wykonanie

Idealna na zimę do zup i sosów
Składniki
2 kg pomidorów
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 marchewka
1/2 selera
sól, pieprz, cukier
2 łyżki ziół prowansalskich
Sposób przygotowania
Pomidory obrać ze skórki i pokroić. Cebulę zeszklić w garnku na rozgrzanym tłuszczu. Dodać czosnek, a następnie startą marchewkę i selera. Podsmażyć 5-10 minut.
Dodać pomidory, gotować ok 1,5 godziny. Zmiksować blenderem. Dodać zioła. Gotować jeszcze godzinę. Doprawić do smaku. Przelewać do wyparzonych słoików i pasteryzować 10 minut.
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/passata.htm