Wykonanie
Składniki :około 25 dag
fasolki piękny Jaśpół słoiczka
koncentratu pomidorowego 30 %duża
cebula, 2-3 ząbki
czosnkusól,
pieprz,
bazylia,
rozmaryntłuszcz do smażeniaewentualnie ugotowane
mięso lub
kiełbasaPrzygotowanie :
Fasolę gotujemy według tego przepisu
Mięso,
wędlinę przesmażamy na tłuszczu i dodajemy do ugotowanej
fasoliPokrojoną
cebulę i przeciśnięty
czosnek przesmażamy na gorącym tłuszczu i też dodajemy do
fasoliPo wymieszaniu składników dodajemy koncentrat,
przyprawy i
sól - mieszamy i jeszcze chwilę gotujemyDanie dość klasyczne, ale sprawdza się, gdy potrzebujemy czegoś konkretnego na ząb :)
Świeży
rozmaryn dodajemy w całości, by móc go wyjąć, i nie gotujemy go zbyt długo bo dodaje potrawie gorycz.