ßßß Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

nazwa

Wykonanie

Składniki :
około 25 dag fasolki piękny Jaś
pół słoiczka koncentratu pomidorowego 30 %
duża cebula, 2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz, bazylia, rozmaryn
tłuszcz do smażenia
ewentualnie ugotowane mięso lub kiełbasa
Przygotowanie :
Fasolę gotujemy według tego przepisu
Mięso, wędlinę przesmażamy na tłuszczu i dodajemy do ugotowanej fasoli
Pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek przesmażamy na gorącym tłuszczu i też dodajemy do fasoli
Po wymieszaniu składników dodajemy koncentrat, przyprawy i sól - mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy
Danie dość klasyczne, ale sprawdza się, gdy potrzebujemy czegoś konkretnego na ząb :)
Świeży rozmaryn dodajemy w całości, by móc go wyjąć, i nie gotujemy go zbyt długo bo dodaje potrawie gorycz.
Źródło:http://prostepotrawy.blogspot.com/2014/05/fasolka-po-bretonsku.html