ßßß Cookit - przepis na 1278.Fasolka po bretońsku-zapiekana

1278.Fasolka po bretońsku-zapiekana

nazwa

Wykonanie

Mój mąż lubi fasolkę po bretońsku...tym razem wykorzystałam fasolę jaś tyczny Lestello ..fasolkę najpierw gotowałam , a potem piekłam w piekarniku..
paczka fasoli Lestello
30 dkg kiełbasy
puszka pomidorów
2 cebule
3 ząbki czosnku
sól,pieprz,majeranek
Fasole zalać na noc przegotowaną wodą.Następnego dnia fasolę gotować, aż będzie miękka (ok. 1 godziny). Odlać wodę z fasoli i osączyć. Przez chwilkę trzymać garnek na ogniu. Czosnek i cebulkę zeszklić, dodać pokrojoną kiełbasę i pomidory z puszki. Doprawić solą, pieprzem i dusić kilka minut.Przełożyć do n aczynia żaroodpornego i piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/04/1278fasolka-po-bretonsku-zapiekana.html