ßßß
Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka po bretońsku
Składniki
Fasola
Kiełbasa
Boczek
Pomidor
Cebula
Czosnek
Olej
Smalec
Sól
Pieprz
Papryka słodka
Majeranek
Wykonanie
Składniki:500 g
fasolki
300 g
kiełbasy
lub
boczku
100 g duszonych
pomidorów
lub przecieru
cebulka
kilka ząbków
czosnku
olej
lub
smalec
sól
,
pieprz
,
słodka papryka
,
majeranek
Fasolę
płuczemy i zostawiamy do namoczenia na kilka godzin lub na całą noc. Gotujemy w tej samej wodzie.W tym czasie obsmażamy na tłuszczu pokrojone w kostkę
mięso
i
cebulkę
a na sam koniec
czosnek
. Dodajemy je do
fasoli
gdy
zrobi
się miękka ale nie papkowata. Dodajemy
przyprawy
. Kilka
fasolek
miksujemy z
pomidorami
i wlewamy do sosu, żeby go zagęścić. Gotujemy jeszcze chwilę i podajemy na ciepło.
Źródło:
http://prawdziwybiszkopt.blogspot.com/2014/03/fasolka-po-bretonsku.html
Przepisy powiązane
1278.Fasolka po bretońsku-zapiekana
Leczo węgierskie
Rolada z boczku
Boczek pieczony
Wegańska fasolka po bretońsku
Składniki powiązane (0)