ßßß
Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku zapiekana
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka po bretońsku zapiekana
Składniki
Koncentrat pomidorowy
Suszone pomidory
Czosnek
Cebula
Sól
Pieprz
Majeranek
Fasola
Susz warzywny
Kiełbasa
Wykonanie
paczka
fasoli
piękny Jaś tyczny
susz warzywny
50 dkg
kiełbasy
2-3 łyżki
koncentratu pomidorowego
kilka
suszonych pomidorów
4 ząbki
czosnku
3-4
cebule
sól
,
pieprz
listek, ziele
majeranek
Fasolę
namoczyć, zostawić na co najmniej dwie godziny ,a najlepiej na noc. Następnie napęczniałą
fasolę
wraz z
wodą
, w której się moczyła z dodatkiem
suszu warzywnego
gotować około 2 godzin.[ ja gotowałam o wiele krócej bo w szybkowarze].
Cebulę
pokroić w półplasterki.Połowę
cebuli
zeszklić , dodać pokrojoną
kiełbasę
i wszystko razem podsmażyć.Dodać do
fasoli
, wymieszać i doprawić.Do reszty zeszklonej
cebuli
dodać pokrojone
suszone pomidory
,
koncentrat pomidorowy
i chwilę razem podsmażyć, dodać odrobinę
bulionu
.W naczyniu żaroodpornym układać warstwę
fasoli
z
kiełbasą
i podsmażonej
cebuli
z
koncentratem pomidorowym
.Zapiec w piekarniku około 1 godziny.
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2014/05/fasolka-po-bretonsku-zapiekana.html
Przepisy powiązane
Szybka fasolka po bretońsku
1278.Fasolka po bretońsku-zapiekana
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku z wolnowaru
Fasolka po bretońsku
Składniki powiązane (0)